Henrik Bank

SINGER- SONGWRITER

En sangstærk musiker har fundet hjem

Gennem flere år har sangskriver og musiker Henrik Bank samlet en bunke selvgjorte sange, uden et egentligt mål med værkerne. For et par år siden indgik han en aftale med sig selv om endelig at få en udgivelse på gaden. Det blev til en EP, som blev vel modtaget af såvel radiostationer som anmeldere rundt omkring.

Nu er han så på banen igen - og denne gang er værket komplet med albummet ”The Journey”, der som sin forløber er indspillet og produceret i Nashville, USA.

Mange af sangene fra Henrik Bank er skrevet ud fra meget personlige oplevelser og er på mange måder en afspejling af nogle af de store begivenheder i Henrik Banks liv, både lykkelige som triste – begivenheder som de fleste kan relatere til.

Melodiøs folk / country-pop

Stilen er melodiøs country-pop med afstikkere til andre genrer, men alle med udspring i countrygenren.

Eller rettere, sådan er det endt. Faktisk har Henrik Bank været vidt omkring i sin søgen efter den rette hylde til sine sange. Men efter nærmest ved et tilfælde at komme i kontakt med Larry Beaird som har arbejdet med alt fra Miley Cyrus til Faith Hill og Rascal Flatts – ja så virkede det som om at brikkerne endelig faldt på plads.

Derfor er optagelserne da også foretaget i country-musikkens hovedstad Nashville. Musik og tekst er udelukkende skrevet af Henrik Bank selv med et par undtagelser hvor forskellige co-writere har bidraget. På ”The Journey” medvirker en lang række musikere der hver især har et kæmpe bagkatalog af en lang række kendte navne indenfor musikkens verden (fx Keith Urban, Lady Antebellum, Lonestar, Joe Cocker, Rascal Flatts, Mark Knopfler bare for at nævne nogle få).

Tekster med mening

Den sprøde og luftige vokal fra Henrik Bank, passer perfekt til sangenes country-rock arrangementer. Vokalen og harmonierne passer også som fod i hose til den lyriske side. Man mærker tydeligt, at teksterne kommer fra Henriks egen erfaringsbank.” Jeg har svært ved at skrive bare ud fra hvad der kunne være smart at synge – jeg er nødt til at have noget at relatere til, derfor bliver sangene også tit ret personlige – eller i hvert fald baseret på en personlig oplevelse eller følelse”, fortæller Henrik Bank.