Capac anbefaler: Bank – Need you tonight

Det er ikke hver dag, man bliver præsenteret for en dansk plade, der er produceret i countrymusikkens Mekka, Nashville. Men det er tilfældet for Henrik Banks debut-EP eller -minialbum Need you tonight, der udkommer i dag. Med hjælp fra den kendte guitarist, producer m.m. Larry Beaird, der bl.a. har arbejdet sammen med Dolly Parton, Faith Hill og andere store navne udi countrymusikkens rigt varierede former. Og med hjælp fra et imponerende hold af velanskrevne amerikanske studiomusikere (ingen nævnt ingen glemt…) har Bank og Beaird fået skruet en plade sammen, der ikke alene imponerer ved sin internationale lyd og sit meget høje musikalske niveau, men også føjer et nyt kapitel til fortællingen om de mange danske sangskrivere af format, vi efterhånden har at byde på. Bank springer ud som fuldbåren sangskriver og sanger med denne lille EP. Så er det sagt.

De ialt seks sange handler om livets – og ikke mindst kærlighedslivets – op- og nedture. Og det er helt efter bogen i poppens verden. Og sangene står flotte med nogle særdeles iørefaldende melodier, der smukt fremføres af Banks behagelige, maskuline stemme. Og lyden – lyden – ja, den minder mig mest af alt om plader fra halvfjerdserne med navne som Eagles, Doobie Brothers, Toto m.fl. Country? Ja, i hvert fald hvis vi accepterer den side af countrymusikken, der for længst er blevet opsuget og -slugt af kommercialismens middelstrøm (mainstream). Moderne, velbehagelig, vellydende countryrock uden kanter og knaster.

I den sidste (bonus)sang på pladen “En mening med alting” vover Bank pelsen og synger på dansk. Og da det lykkes mindst lige så godt som i de engelsksprogede sange, så kan jeg ikke lade være med at spørge mig selv – og ønske – om ikke Bank på sin næste langspiller (for den må jo komme…) vil tone rent flag og synge alle sangene på modersmålet? Det er oplagt.

Det korte af det lange er, at Bank med Need you tonight har fået en debut, der fortjener mange lyttere – og som burde kunne gøre sig både på de danske radiostationer og på det eftertragtede amerikanske marked. Hermed anbefalet.

 

News & Events

Følg med her på siden og bliv opdateret på alt omkring nye udgivelser, co-writings, koncerter og andre events

Arkiv